Biografia

Anni Elonen (s. 1982) on opiskellut musiikkia Joensuun ja Kuopion konservatorioissa, Länsi-Helsingin musiikkiopistossa sekä Sibelius-Akatemiassa, mistä hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2011 pääaineinaan musiikkikasvatus ja vanha musiikki. Barokkiviulunsoittoa ja kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Kreeta-Maria Kentalan, Sirkka-Liisa Kaakisen, Anssi Mattilan, Pekka Silénin ja Assi Karttusen johdolla sekä useilla mestarikursseilla. Anni työskentelee laaja-alaisesti musiikin ja kulttuurin kentällä toimien eri tehtävissä mm. viulistina, laulajana, opettajana, kouluttajana ja tuottajana. Hän konsertoi säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Ensemble Un’altra ondatan, Soria Duon ja Soria Bandin, erilaisten lastenkonserttiyhtyeiden sekä useiden kamarimusiikkiyhtyeiden jäsenenä.


Anni on ollut Suomalaisen barokkiorkesterin jäsen vuodesta 2002 ja Helsingin Barokkiorkesterin jäsen vuodesta 2003 alkaen.

Hän esiintyy jatkuvasti korkean profiilin konserttilavoilla ja festivaaleilla sekä Suomessa että ulkomailla. Esiintymisiä on ollut mm. Aapo Häkkisen, Hannu Linnun, Dalia Stasevskan, Reinhard Goebelin, René Jacobsin, Amandine Beyerin, Dmitry Sinkovskyn, Skip Sempén ja Erich Höbarthin johdolla mm. Helsingin Musiikkitalossa, Suomen Kansallisoopperassa, Lontoon Wigmore Hallissa, Berliinin Kontzerthausissa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Wienin Theater an der Wienissä, Lissabonin Gulbenkian-keskuksessa, Tukholman Konserthusissa, Tallinnan Estonia Kontserdisaalissa ja Münchenin Herkulessaalissa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla, Helsingin Juhlaviikoilla, Turun Musiikkijuhlilla, Schwetzingenin musiikkijuhlilla, Leipzigin Bach-festivaalilla, Würzburgin Mozart-festivaalilla, Beaunen festivaalilla, Melkin festivaalilla, Hólarin barokkifestivaalilla ja Vallonian festivaaleilla. Anni on levyttänyt eri kokoonpanojen kanssa useille eri yhtiöille ja soittaa mm. Helsingin Barokkiorkesterin Franz Xaver Dussek: Four Symphonies -levyllä, joka ylsi Naxoksen vuoden 2012 kansainväliselle top 10 -myyntilistalle, sai arvostetun ECHO-palkinnon ja valittiin Gramophone Awards -lehdessä kuukauden levyjen joukkoon.


Annin muusikkous on monipuolista ja hän on kotonaan lavalla niin taidemusiikin, viihdemusiikin kuin popin ja rockinkin parissa. Hän yhdistää työssään mielellään taiteen eri osa-alueita ja toimii usein yhteistyössä muiden taidealojen ammattilaisten kanssa erilaisissa monitaiteisissa projekteissa. Muusikkona toimimisen lisäksi Annin voi nähdä usein näyttelijänä ja juontajana etenkin lapsille ja nuorille suunnatuissa esityksissä sekä musiikkikasvatuksen ja yleisötyön asiantuntijana erilaisissa taidekasvatukseen liittyvissä projekteissa.


Anni on perustajajäsen ja -osakas sekä hallituksen puheenjohtaja vanhan musiikin pedagogiikkaa edistävässä Collegium ry:ssä sekä yleisötyön, kulttuurituotannon ja -hallinnon asiantuntijaorganisaatio Kipinä Productions Oy:ssä. Tällä hetkellä Anni toimii myös lukioiden musiikinopetuksen valtakunnallisen kehittämistehtävähankkeen projektikoordinaattorina Sibelius-lukiossa. Annin taiteellista työskentelyä ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Alfred Kordelinin säätiö ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

SUOMALAINEN BAROKKIORKESTERI

Viulisti

2002–

Orkesteritoimikunnan jäsen

2009–2011

MUSIIKINOPETTAJA

Ressun peruskoulu, Munkkiniemen ala-aste,

Porolahden peruskoulu, Töölön aikuislukio

2007–2013

FIBO COLLEGIUM

Suomalaisen barokkiorkesterin

koulutustyöryhmä, perustajajäsen

2008–2019

ENSEMBLE UN'ALTRA ONDATA

Viulisti

2012–

BOY WITH STRINGS

Viulisti

2013–

HELSINGIN BAROKKIORKESTERI

Viulisti

2003–

Hallituksen jäsen

2014–

KIPINÄ PRODUCTIONS OY

Hallituksen puheenjohtaja, osakas

2010–

MUSIIKIN MAISTERI

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

2011

SORIA DUO & BAND

Laulaja, viulisti

2001–

COLLEGIUM RY

Hallituksen puheenjohtaja, perustajajäsen

2019–

SIBELIUS-LUKIO

Valtakunnallisen kehittämistehtävähankkeen

projektikoordinaattori

2019–

Curriculum vitae

+358 50 5666 276

© Anni Elonen 2017

Kuvat: Chris-Tomas Konieczny Photography

(ellei toisin mainittu)